Het gevoelsorkest

Een ontdekkingsreis door de wereld van gevoelens en emoties. Een dagdeel op reis, vernieuwend, speels en intensief.

Wanneer Maarten Haalboom werkt met kinderen en volwassenen, vormt het onderzoeken van alles wat met gevoel en emotie te maken heeft een vast onderdeel van de begeleiding. Door te werken met een set kaarten en verschillende werkvormen, ontstaat een duidelijk beeld van de manier waarop gevoelens en emoties een rol spelen in wat er gebeurt. Ook de manier van omgaan ermee krijgt aandacht.
De workshop laat je kennismaken met deze manier van werken. Uiteraard ga je ook aan het werk met je eigen gevoelsorkest. Hoe zit dat in elkaar en wat gebeurt er allemaal?
Door achtergrondinformatie, oefening en uitwisseling te combineren leer je hoe je dit orkest kunt gebruiken voor jezelf en als begeleider van een ander.

Het gevoelsorkest heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een diepgaand concept in een eenvoudige vorm. De ervaring leert dat het benaderen van het geheel aan gevoelens en emoties met behulp van het orkest een open houding creëert van waaruit eerlijk onderzocht kan worden hoe gevoelens werken en op welke manier er acceptatie en aansturing kan ontstaan.

Het gevoelsorkest Praktische gegevens
Omvang Een hele dag
Tijd 10.00 – 17.00 uur
Duur Zie data en tijden
Aanvang Verschillende keren per jaar, bekijk hier de actuele data
Lesgeld € 100,-
Vooropleiding Afhankelijk van de doelgroep
Certificaat Op aanvraag ontvang je een bewijs van deelname
Toetsing Geen
Door Maarten Haalboom

Over Maarten Haalboom

Maarten is verbonden aan Intuitieve Trainingen als gastdocent. Hij geeft les in de reading opleiding en de workshops Mannen in beweging, In verbinding met je lichaam, Body reading, Sound & sexual energy.

De ontwikkeling van het gevoelsorkest is gebaseerd op zijn uitgebreide ervaring in het werken met kinderen en volwassenen waarbij hij hen ondersteunt in het herkennen van gevoelens en emoties zodat ze werkbaar worden. Hij of zij krijgt hiermee zeggenschap over gevoelens en emoties die men ervaart.

Over het gevoelsorkest

Het gevoelsorkest bestaat uit 43 kaartjes die verschillende gevoelens en emoties in beeld brengen. Het basisidee is om een gevoel of emoties die je ervaart je voor te stellen als een lid van het gevoelsorkest. Door de leden een plaats te geven ontstaat er een beeld van je gevoelens en emoties en hun onderlinge verbindingen. De kaartjes kennen een diepe gelaagdheid, waardoor kinderen en volwassenen die er mee werken direct reageren.

Het boek ‘Het gevoelsorkest’ biedt de achtergronden en praktische mogelijkheden om het orkest te gebruiken.

Voor wie?

Ben je geïnteresseerd in een aanvullende manier van werken met kinderen en volwassenen in relatie tot gevoelens en emoties en deze een duidelijke plek geven? Dan is dit een mooie gelegenheid om kennis te maken met het gevoelsorkest.

Ook als je zelf je eigen gevoelens en emoties in kaart wil brengen geeft deze korte workshop je een heel duidelijk beeld.

Tijdens de workshop kun je de set kaarten en het boek aanschaffen. En er direct zelf ook mee aan de slag.