Blog

Hallo, wie ben jij?

By 27 januari 2016 No Comments

 

Annelies Hupkes naar aanleiding van het thema van een open les ‘Hallo, wie ben jij?’.
Ik schreef laatst in een mail dat ik in mijn werk mezelf nogal eens voorbij loop. Waarop de vraag kwam: ‘Wat bedoel je daar mee, jezelf voorbij lopen en om welke zelf gaat het dan’. Vond het een leuke vraag. Het heeft veel te maken met niet met mijn energie in het hier en nu zijn. Misschien is in het hier en nu zijn wel samenvallen met mijn lichaam hier op deze aarde. Als ik mezelf voorbij loop dan loop ik letterlijk op mijn lichaam vooruit. Ik heb dan een groot deel van mijn energie in de toekomst geprojecteerd en daar hobbelt mijn lijf dan achter aan, een vermoeiende bezigheid. Het gaat over er zijn, in het moment of er niet zijn, ergens anders zijn. In mijn beschrijving dus voor mijn lichaam uit. En om dan lichaam en ‘ik’ weer te laten samenvallen heb ik rust en ruimte nodig. Dan loop ik weer in de pas met mezelf. Dan ben ik mijzelf. Mijn energie stromen, een wandeling, meditatie, een boek lezen, lanterfanten of wat me ook maar rust en ruimte en uiteindelijk energie geeft. Om dat weer in te zetten in mijn leven.

 

Leave a Reply