Inspiratie en creëren.

Iets doen op inspiratie, lekker in de flow. Je bedenkt iets, je mijmert er een tijdje op en dan rolt het ineens uit je handen, je mond of welk ander instrument het beste past bij je bedenksel.

Zo niet vandaag. Ik moest mezelf aan de stoelpoot binden om nou eens te gaan zitten en iets te schrijven voor de nieuwsbrief. En als ik de stoel achter mijn bureau al had gevonden dan waren er nog een heleboel andere dingen die eerst gedaan wilden worden voordat er een blog geschreven werd.

Stappen

Eerst is er de frustratie. Dan is er het besluit om iets heel anders te gaan doen. En daarna het inzicht dat creatie vaak zo verloopt. Het heeft tijd nodig. Tijd om daadwerkelijk iets te creëren maar ook de tijd daarvoor wanneer ik weet dat ik tot iets wil komen en alle ‘ja maar’, weerstand en uitvluchten de revue passeren. Terwijl ik zeker weet dat als ik eenmaal bezig ben ik het heel leuk vind.

Achteraf is het grappig. En lijkt het allemaal heel wijs en logisch. Maar tijdens dit proces, als ik in de frustratie zit, in het ongemak, in de onrust dan zit ik in de knoop. Dan lijkt het weer een dag waarop ik mezelf een belofte deed en ik er niet aan toe kom.

Eindelijk los

En wat zorgde nou dat ik uit die knoop raakte? Volgens mij was dat het moment dat ik besloot om het even helemaal te laten liggen. Naar buiten gaan of een boek lezen, iemand bellen, maakt niet wat ik doe als ik maar even afstand neem van de laptop, het bureau en van de druk die ik mezelf opleg. Juist die afstand was nodig om me te realiseren dat dit vaker gebeurt als ik iets nieuws wil doen of maken. En meestal komt het wel goed. Een zucht van verlichting, een glimlach, weer aardig worden voor mezelf en weer opnieuw dat bureau en die laptop opzoeken en gewoon maar beginnen.

Bij Intuitieve Trainingen

Afstand nemen doe je ook als je naar jezelf kijkt door een beeld van jezelf voor te stellen. Zoals we dat doen tijdens de lessen bij Intuitieve Trainingen. Door de afstand tussen jou en het beeld wat je ziet van jezelf ontstaat er overzicht en inzicht in jezelf en in de situatie waar je je in bevindt. Als je bij Intuitieve Trainingen binnen komt lopen laat je vaak je dagelijkse dingen even bij de voordeur liggen. Je gaat in meditatie tijdens de les waardoor je je weer anders verhoudt tot jezelf. Na afloop van de les verhoud je je ook net even anders tot dat wat je bij de voordeur had laten liggen. Dat geeft vernieuwing in jezelf en in je dagelijks leven.

Leave a Reply