Blog

Verleiden of verleid worden

By 23 februari 2016 No Comments

Verleiden of verleid worden, that’s the question
Door Hans Groote Schaarsberg

Als je werkelijk iets heel graag wilt, dan kun je dat creëren. Een boot, iets voor jezelf beginnen. Hoe geweldig zou dat wel niet zijn? Geloof het of niet maar alles is mogelijk. Echt hoor!

Oké, vaak komt het er niet van. En ik zal je zeggen, dat is niet zo gek! Het gaat ook niet vanzelf. Want zet één stap en er speelt opeens van alles. Ja toch? Maar laten we ook eerlijk zijn, het zijn vooral weerstand dingetjes. Oude overtuigingen die tegen ons zeggen “get real”.  Excuses over geld en tijd zal je ook wel tegen komen; “Ik begin, maar eerst …….”.

Er komt dus wel wat op je af als je iets wil! Wat je je dan kan afvragen is wat sterker is: Jij en die droom die je voor ogen hebt of al dat gedoe links en rechts. Weet je met al je charmes die misleidende stemmetjes te omzeilen en koers te houden of laat je je afleiden en raak je van je padje af. Verleiden of verleid worden, that’s the question.

Maar goed, hoe pak je dat dan aan, hoe kan je focus houden. Uiteindelijk kom je dan toch bij jezelf uit. Daar kunnen we niet omheen.

Er is er immers maar één die weet wat er echt  van binnen bij je leeft. Stel je blaast de boot leven in, alsof het er nu al zou zijn. Je geeft hem kleur, je naam op de boeg. Je ruikt de zee, voelt de wind in je haren en je proeft de vrijheid alsof je nu al aan het roer staat. Het kan toch niet anders dat het al je gedachten en handelen zal sturen in die richting. Want dat is wat je wil! Het ruime sop kiezen, wat een machtig beeld is dat!

Focus is jezelf als uitgangspunt nemen. Zo kan je creëren en  je manifesteren in deze wereld tussen al die anderen om je heen. Al die anderen die ieder op eigen wijze op zoek zijn naar hetzelfde vervullen van een droom. En ja, je komt weerstand tegen maar je laat je niet verleiden.  Je stuurt behendig omdat je iets voor ogen hebt.

Met het team van IT zijn we aan het creëren. We hebben iets voor ogen. We hebben een nieuwe website gecreëerd! Yeah! We hebben ook naar ons zelf gekeken de afgelopen tijd, daar konden we niet omheen. Kom langs, wees welkom. We zijn specialist in het contact maken met wie je in wezen bent. En tegelijkertijd zijn we net zoals iedereen……..onderweg.

Leave a Reply