Door Anja van Duijn.

Mensen die mee willen doen met de Basis intuitieve opleiding bij Intuitieve Trainingen hebben vaak een wens, een verlangen naar een volgende stap in ontwikkeling. Soms vanuit een situatie die niet lekker loopt. Soms vanuit nieuwsgierigheid naar intuïtie, naar lichter leven, naar meer zichzelf kunnen zijn. Ze hebben een mooie ervaring met een open les,  met een healing of reading of een gesprek bij Intuitieve Trainingen. Ze hebben de verwachting dat Intuitieve Trainingen iets kan aanreiken in hun groei en ontwikkeling.

Zo beginnen we Basis intuitieve opleiding

En dan is er de eerste dag van de Bio 1. Spannend, vol verwachting en nieuwsgierig zowel voor studenten als voor mijzelf en de assistent. Terwijl koffie en thee klaar staan voor de deelnemers en wij zitten ons voor te bereiden in de lesruimte, klinken op de gang stevige voetstappen en een luid “Goedemorgen!”. We schieten in de lach en begroeten de persoon die bij dit heldere en vrolijke ‘ik ben aanwezig’ hoort, verwijzen naar de koffiehoek en vertellen hem dat hij nog even geduld mag hebben voor we beginnen. Het was een ontwapenend moment vol vrolijkheid. Heel behulpzaam in onze voorbereiding waarbij we de energie en sfeer van lichtheid en ruimte voor groei uitnodigen voor de les die volgt.

Dit is een focus in dat wat we doen bij Intuitieve Trainingen: steeds weer met lichtheid ruimte maken voor mogelijkheden, ruimte voor groei creëren. Zeker, mensen komen in de lessen ook een andere kant tegen: moeite, hardnekkigheid van patronen en weerstand. Een mensenleven gaat niet altijd over rozen en daar werken we vervolgens mee.

Die eerste lesdag is een dag vol ervaringen. Voor sommigen nieuw, voor anderen bekender. Ervaringen met lichaamswerk, oefeningen gericht op het ervaren van energie in je lichaam, eerste stappen in het gronden van jezelf. Geconcentreerd worden ook eerste ervaringen opgedaan met het voelen van de aura, eigen ruimte, bij zichzelf en bij de ander. ‘Ik wist niet dat ik dat kon’. Met als afsluiting van de dag een chakrabalans, waardoor in het lichaam wat meer rust en ontspanning komt en ieder goed naar huis kan gaan.

En zo volgden 10 wekelijkse lessen en een afsluitende dag: de tools om met je energie te werken zijn behandeld. Door meditatie en lichaamswerk de chakra’s en de informatie die daarin zit leren kennen. En veel oefeningen gedaan om zicht te krijgen op je eigen energie en de energie van de ander.

Verdiepend effect van de Basis intuitieve opleiding

Een van de eye-openers in deze groep bio 1 is een oefening met controle. Controle, een zo bekend mechanisme: ik moet overzicht houden, ik moet toch weten wat ik wil, ik moet overal op voorbereid zijn. Vaak ontstaan vanuit angst, vanuit een gevoel van tekort schieten. We doen een oefening waarbij je loopt in controle, vervolgens maak je je daarvan los, losschudden. En dan informatie verzamelen die je hebt over controle. Wanneer ondersteunt het en wanneer ondermijnt het. Waar voel je dat in je lichaam, welke gedachten heb je er over en welke situaties in je leven komen naar voren als het gaat over controle. Het gaf verhelderende inzichten.

Een andere oefening, over aanwezig zijn gaf ook veel informatie. Lopen met je aandacht in het verleden, in de toekomst en in het nu. Een verbaasd gezicht: ‘ik ben eigenlijk altijd met m’n aandacht in de toekomst, ik ga voorover lopen, voel haast. Het lopen in het nu voelt veel rustiger.’

Na de afsluitende dag van de bio 1 enkele reacties van deelnemers

Ik heb zoveel meer rust in mijn hoofd.
Ik ben me veel meer bewust van hoe ik de dingen doe.
Ik ben een stap verder in mijn ontwikkeling en het is werk in uitvoering. Daarom ga ik door met Bio 2.

Na de afsluiting zijn wij als docent en assistent nog een tijdje bewust bezig met ons eigen groeiproces. Wij zijn net zo goed student. Zoveel geleerd en bewust geworden deze serie. Voldaan, vrolijk en dankbaar ronden we het met elkaar af.

Leave a Reply